Teodorovici mută "ţopăiala fiscală" la ANAF, face schimbări după ce s-au investit milioane de euro

Tuesday, 26 February 2019, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În linii mari, proiectul vizează revenirea Direcţiei generala a Vămilor sub autoritatea Ministerului de Finanţe, ca structură independentă, desfiinţarea direcţiilor regionale ale ANAF, dar păstrarea celor vamale, a precizat Teodorovici.

El a spus că decizia reorganizării ANAF a fost luată deoarece în actuala formulă nu a performat.

"În 2013, când s-a făcut această modificare - o regionalizare, o mutare a vămii la ANAF, a fost o dorinţă a unei persoane, ştiţi foarte bine care (Gelu Diaconu, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Teodorovici - N.R.), aflată la conducerea acestei instituţii, de a avea toate informaţiile şi tot controlul pe întreaga ţară. Şi în 2014, 2015 se închideau companii pentru 9 -10 lei, se suspenda activitatea acelor companii pentru câteva luni de zile", a mai afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul Finanţelor susţine că există un studiu de impact asupra reorganizări ANAF şi că procesul se va încheia spre sfârşitul anului 2020.

Proiectul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

La aflarea veştii, zeci de salariaţi ai Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi şi ai Direcţiei Regionale Vamale Galaţi au întrerupt spontan lucrul, marţi dimineaţă, în semn de protest faţă de desfiinţarea direcţiilor. Angajaţii se tem că mii de oameni își vor pierde locurile de muncă. Puterea rămâne surdă la semnalele lor de alarmă. Reorganizarea ANAF a intrat în linie dreaptă.

sursă video: Realitatea TV


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri