Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Scapă de stres și anxietate cu levănțică!

Thursday, 20 July 2017, 10:29 Sursă: REALITATEA.NET

Conform studiilor, anxietatea este principala disfuncție mentală la nivel mondial. Aproximativ 25% din populație suferă de anxietate și ar avea nevoie de tratament, iar ceilalți 25% au forme de anxietate mai puțin severe. De cele mai multe ori, anxietatea apare în rândul tinerilor și se poate intensifica odată cu înaintarea în vârstă. Adesea atât depresia, cât și anxietatea apar din cauza lipsei de serotonină și dopamină și pot favoriza dezechilibrul neurochimic.

Printre cel mai des întâlnite simptome care apar mai ales la femei se numără tensiunea musculară, durerile corporale, oboseala, durerile stomacale și amețilele frecvente. Îngrijorările pentru lucrurile banale de zi cu zi aduc după ele incapacitatea de a te concentra asupra task-urilor, dificultatea de concentrare sau memorare, iritabilitatea și schimbarea bruscă de comportament.

Deși, de cele mai multe ori, anxietatea este tratată cu tratament medicamentos, există și varianta naturistă care îți poate fi de folos. Spre deosebire de medicamente, plantele ajută întreg organismul să funcționeze în parametri normali.

Uleiul de lavandă

Este un ulei frumos mirositor care reuşeşte să îți asigure reechilibrarea în plan nervos. Este benefic atât copiilor, cât și adulților. În cazul în care vrei să îl folosești pentru a trata anxietatea sau a îndepărta stresul, este bine să știi că acesta îți reface tonusul muscular. Dacă îl folosești seara, îți va diminua starea de stres și va favoriza un somn bun și profund.

Poți să îl răspândești prin cameră cu ajutorul unui pulverizator sau să îl arzi în candele speciale pentru aromoterapie. O altă modalitate facilă de a-l folosi este să îți aplici câteva picături direct pe piele în spatele urechii. Poți, de asemenea, să adaugi în apa de baie 10 picăuri de ulei esențial și să stai 20 de minute în cada cu apă călduță.

Nu evita nici ceaiul de lavandă! Pentru a-l prepara, trebuie să pui 1-2 lingurițe de flori uscate de levănțică, să adaugi apă fierbinte și să lași totul la infuzat 10 minute, după care poți să strecori ceaiul și să-l bei.

Află mai multe de pe clicksanatate.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL