Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal pe legea care blochează vânzarea acțiunilor de stat. Orban: E o aberație, vom sesiza CCR

Wednesday, 10 June 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.net

Proiectul de lege a primit 199 de voturi "pentru" , 89 "împotrivă" și trei abțineri, iar trei s-au abţinut. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor ataca legea la Curtea Constituţională. Și mai tranșant, premierul Ludovic Orban a calificat proiectul drept O ABERANȚIE.

,,Nu e singurul proiect născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD. Noi suntem în procedură de listare a Hidroelectrica pe bursă, suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacității CEC prin posibila intrare a unui investitor instituțioanal, fie BERD, fie altă bancă. Suntem în cursul unor proceduri de listare la bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe bursă, că privatizarea poate fi o soluție de revitalizare a unor companii care nu funcționează? Chiar mi se pare o aberație”, a declarat  Ludovic Orban.

Inițiativa social-democraților vine pe fondul unor temeri că, profitând de criza economică generată de COVID-19, anumiți giganți multinaționali ar putea cumpăra ieftin pachete de acțiuni în cadrul companiilor naționale strategice aflate într-o situație financiară precară.

"Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat", se pune în document.

Proiectul a trecut deja de Senat,  Camera Deputaţilor fiind forul decizional.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL