Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Săptămâna Mare. Rânduiala Deniilor din Postul Mare. Ce se întâmplă la Denia de Marți

Tuesday, 26 April 2016, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Săptămâna Mare. Prin Denie se înțelege slujba Utreniei făcută seara așa cum se face în cadrul privegherilor, adică slujba Utreniei, slujba de dimineață, se mută la vremea serii, după ce se sfârșește rânduiala Vecerniei.

A doua zi din Săptămâna Patimilor, în Sfânta şi Marea zi de Marţi, Biserica a rânduit două teme religioase din Evanghelie.

Prima temă se referă la ”Pilda celor zece fecioare”, despre care Iisus Hristos a vorbit ucenicilor şi mulţimii, iar această parabolă ne pregăteşte sufleteşte pentru venirea Mântuitorului. A doua temă religioasă intitulată ”Înmulţirea talanţilor” ne îndeamnă cum să folosim darurilor pe care fiecare credincios le primeşte de la Dumnezeu, spre folosul său, dar şi al semenilor, după puterea fiecăruia.

În Sfânta şi Marea Marţi se face pomenire de cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie.

Pe când Domnul nostru Iisus Hristos Se suia la Ierusalim şi Se ducea la Patimă, a spus ucenicilor Săi mai multe pilde. Unele dintre ele sunt îndreptate către iudei. Pilda celor zece fecioare însă a spus-o pentru a ne îndemna spre milostenie, şi în acelaşi timp, spre a ne învăţa să fim pregătiţi oricând înainte de sfârşitul vieţii.

sursaL: ortodoxiatinerilor.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL