Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ruşine românească la Paris. Chef Hădean bate obrazul autorităţilor române

Tuesday, 18 October 2016, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

România trebuia să participe la Târgul internaţional de produse din industria alimentară Sial Paris cu 36 de producători. Aici aveau şansa de a-şi promova produsele. 

"Vreau sa va povestesc despre o durere a celor 36 de mici prodcatori romani care ar fi vrut sa faca exact ca mine. SIAL ar fi fost pentru ei o sansa foarte buna sa isi promoveze produsele romanesti si Romania in strainatate. Nu avem stand al Românie la Paris, avem cateva standuri mici si mizere impartrite si imprastiate", spune Hădean. 

Micii comercianţi au participat la un program guvernamental intermediat de ministerul Economiei care le oferea şansa să aprticipe gratuit la SIAL. Cheltuielile de transport precum şi amenajarea standurilor erau acoperite de minister, însă cu puţin timp înainte au primit o scrisoare în care erau anunţai că nu se mai ţine acest târg, iar dacă producătorii doresc sa participe trebuie să o facă contra sumei de aproximativ 1.500 de euro. 

"Organizarea acestui targ, a unui pavilion trebuia sa fie in sarcina unei firme, o firma care a participat la licitatie si a castigat. Producatorii romani cati au mai venit, s-au trezit pe betonul gol in ditamai complexul expozitional cuiva i-a facut mila de milogealea reprezentanti romani si au dat o mocheta si altcuiva i s-a facut mila si a debarcat un mobilier mizerabil pe care producatorii s-au apucat sa il spele cu ce avea fiecare de acasa", a spus Hădean. 

Potrivit lui Adrian Hădean reprezentanţii guvernului dau vina pe firma organizatoare în timp ce această firmă spune că nu a avut un contract. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL