Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii ar putea avea încă trei zile libere

Friday, 06 March 2015, 15:43 Sursă: REALITATEA TV

Românii au 13 sărbători legale. 13 zile în care salariaţii, în special cei de la stat, sunt liberi. Adică în primele două zile din an, în 24 ianuarie, de Paşte, de Rusalii şi de 1 Mai, la sărbătorirea sfinţilor Maria şi Andrei, de Ziua Naţională şi de Crăciun. În câte zile libere se transformă sărbătorile legale, ţine de noroc. Dacă acestea cad într-o zi de week-end, atunci sunt mai puţine.

Europenii cu cele mai multe zile nelucrătoate sunt ciprioţii. 17 sărbători legale! Vecinii bulgari şi unguri au câte 15. Românii au 13 sărbători legale, la egalitate cu austriecii, finlandezii, suedezii, lituanienii şi maltezii. La polul opus, Spania şi Anglia au câte opt sărbători legale. Trăgând linie, românii au mai puţine zile nelucrătoare decât locuitorii din alte opt state europene.

Zilele libere se dau greu. 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală a doua oară, primul proiect fiind respins în Parlament. Iar pentru ziua de 10 mai, aleşii se luptă a treia oară. Legea iniţiată de şase parlamentari PSD, PNL şi PDL a fost respinsă definitiv în decembrie 2014. Un proiect cu acelaşi obiect, depus de liberalul Puiu Hasotti, a fost respins de Senat. Şi cum a treia oară e cu noroc, un alt proiect a fost depus acum cateva zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL