România, țintă pentru investițiile în industria armamentului

Monday, 21 May 2018, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

Prin angajamentul față de NATO, România își va dubla procentul din PIB destinat industriei de apărare, astfel că devine interesantă pentru investitorii din domeniu. România a alocat pentru apărare, în anul 2016, echivalentul a 0,9% din produsul intern brut (PIB), una dintre cele mai mici cote din UE.

Adaugă părerea ta

La egalitate sau sub nivelul României din acest punct de vedere se situează numai opt țări: Slovenia (0,9%), Belgia (0,8%), Cehia (0,7%), Ungaria (0,7%), Austria (0,6%), Malta (0,6%), Luxemburg (0,4%), Irlanda (0,3%), potrivit datelor publicate de Eurostat, biroul european de statistică.

Cele mai mari niveluri se înregistrează în Estonia (cheltuieli pentru apărare de 2,4% din PIB), Grecia (2,0%), Marea Britanie și Franța (1,8%).

Procentajul României va crește însă în raportările pentru anii următori. La întâlnirea dintre șeful statului, Klaus Iohannis și președintele SUA, Donald Trump, România și-a luat angajamentul, ca partener NATO, să aloce apărării cel puțin 2% din PIB, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în 2016.

Detalii pe realitateafinanciara.net