Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"România 2019". Președintele se alege la Realitatea TV. Clasament spectaculos după weekend

Monday, 07 October 2019, 08:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Gușă, realizatorul emisiunii „România 2019", a analizat duminică seara, alături de invitații săi, oamenii din spatele campaniei pentru alegerile prezidențiale, cei care încearcă să mobilizeze electoratul până pe 10 noiembrie. Nu a lipsit nici decizia publicului, cel de-al cincilea jurat și cel mai important. Cozmin Gușă vă așteaptă și weekendul viitor, de la ora 20:30, cu o noi ediții incendiare ale emisiunii, în direct din Argeș și Dâmbovița.

"Vă invit la bătaie politică, apar sondaje contradictorii, susținătorii se bat în sondaje, sondajul de azi îl bate pe cel de alaltăieri care e diametral opus de ceea ce se spune azi. Cum v-am anuntat la începutul acestei campanii, va fi o campanie cu multă ceață, nivelul candidatilor nu e unul care sa fie mai bun decât în 2014, care în 2014 a fost mai slab decât în 2009, iar în 2009 mai slab decât în 2004 și așa mai departe", a declarat Cozmin Gușă la începutul emisiunii "România 2019" de la Drăgășani.

Pe parcursul emisiunii, fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială.

Cristian Buican, vicepresedinte PNL, susținător Iohannis: "În acest mandat, Iohannis a demonstrat că e președintele de care are nevoie România. Deși a câștigat alegerile într-o conjunctură destul de proastă, la putere fiind PSD, Iohannis a reprezentat salvarea democrației din România"

Andrei Gheorghiu, președinte USR Vâlcea, susținător Barna: "Românii merită să fie reprezentați de oameni cinstiți, care își doresc binele României. Barna e genul de președinte care poate să schimbe România în bine. Un președinte care poate fi prezent de fiecare dată când e nevoie, Barna e președinte de care România are nevoie, în evoluția sa România are nevoie de un astfel de președinte

George Cristinel Rotaru, PMP, susținător Paleologu: "Vrea să apropie România de Republica Moldova, el a citit constuția, își știe fișa postului. Trebuie un om neutru ca președinte. Politica românească e un pendul, trebuie să fie ceva să rupă pendulul ăsta și acesta e Paleologu".

Răzvan Cotovelea, Pro România, susținător Diaconu: "Mircea Diaconu a reprezentat și reprezintă un eșantion important. El a intrat în Parlamentul european prin propriile forțe, a avut un număr important de voturi și a avut 120 de mii de voturi anulate. Are o popularitate foarte mare".

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, PSD, susținător Dăncilă: "Viorica Dăncilă ar fi un președinte care ar respecta constituția, ar fi un președinte care ar aduce pacea și liniștea în țară, cred că și ar lua în serios acel rol de mediator între puterile statului, ea e un om de omenie și un român bun. Poate fi președintele care unește și nu cel care dezbină".

Discursurile susținătorilor au fost ascultate și atent analizate de juriul avizat al emisiuni România 2019. După ce fiecare susținător a pledat în favoarea candidatului său, iar ceilalți au dezbătut fiecare discurs, a venit și cel mai important vot: cel al publicului Realitatea TV.

Votul telespectatorilor a fost anunțat de Cozmin Gușă: locul 5 Diaconu, 4 Barna, 3 Dăncila, locul 2 Iohannis și  locul 1 Paleologu.

În clasamentul final de la Vâlcea, Theodor Paleologu s-a situat pe primul loc: locul 5 Dan Barna cu 9 p, urmează Klaus Iohannis cu 13 p, Mircea Diaconu și Viorica Dăncilă 15 p și pe locul 1 Theodor Paleologu cu 23 de puncte.

Clasamentul general al tuturor edițiilor "România 2019" de până acum îl are în frunte pe Klaus Iohannis, însă Theodor Paleologu se află la doar 3 puncte distanță de acesta.

Pe ultimul loc se află Dan Barna - 88p, pe patru Mircea Diaconu - 110p, urmează Viorica Dăncilă - 137p, Theodor Paleologu - 164 p și pe primul loc Klaus Iohannis - 167p.

Cozmin Gușă vă așteaptă și weekend-ul viitor, de la ora 20:30, cu noi ediții incendiare ale emisiunii, în direct din Argeș și Dâmbovița.

Numărul la care puteți trimite un sms cu numele candidatului preferat este 1278 - număr valabil în toate rețelele, mai puțin DIGI. Pentru a vota corect, trebuie să trimiteți DOAR numele de familie al candidatului favorit. Telespectatorii pot vota de la ora 20:30. Costul unui sms este de 1 euro, iar banii care se strâng vor fi donați Comitetului Olimpic Român, pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL