Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reteţă. Motivul pentru care nu ţi se încheagă piftia. Toată lumea face această greşeală

Sunday, 18 December 2016, 12:31 Sursă: REALITATEA.NET

Ingredientele sunt următoarele:

- jumătate de căpăţână de porc

- 2 „adidaşi“ de porc

- câteva bucăţi de şorici

- 2 morcovi (opţional, pentru un gust puţin dulce)

- rădăcina de ţelină

- o linguriţă boabe de piper

- sare

- 5-6 căţei de usturoi

Căpăţână de porc se taie în bucăţi potrivite, iar într-o oală încăpătoare se pun la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper. Important este că apă să acopere bine carnea, pentru că nu aveţi voie să completaţi cu apă după ce această se va evaporă în timpul fierberii, conform Adevărul. Se fierbe totul la foc potrivit, până când începe carnea să se desprindă de pe oase. Nu uitaţi că în timpul fierberii să îndepărtaţi grăsimea şi spumă care se adună la suprafaţă.

După ce carnea a fiert, scoateţi totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, şi separaţi carnea de os. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu sare, trageţi de pe foc oală cu zeamă în care a fiert carnea şi puneţi usturoiul în ea, apoi amestecaţi totul bine. Lăsaţi compoziţia la odihnit timp de 10 minute. Rezultatul trebuie să aibă o consistentă uşor lipicioasă. Pentru a verifică dacă piftia se va închega, puteţi să puneţi nişte zeamă pe o farfuriuţă şi să o băgaţi puţin la frigider.

Dacă se încheagă, atunci puteţi să va vedeţi mai departe de treaba. Carnea se repartizează în vase mai mici, boluri, vase yena sau farfurii, şi puteţi să aşezaţi la baza şi morcovul fiert tăiat rondele, dacă doriţi să formaţi un design mai vesel după ce răsturnaţi piftia. Urmează să turnaţi zeamă peste bucăţile de carne, până le acoperiţi, dar folosiţi o strecurătoare, pentru că piftia să iasă clară. Vasele cu piftie se dau la frigider până se încheagă. Puteţi să o serviţi cu puţină boia dulce presărată deasupra.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL