Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rectorul Universității București, președinte peste toți filosofii din lume

Thursday, 16 November 2017, 07:41 Sursă: REALITATEA.NET

,,Nu pot să ascund faptul că este o mare onoare, o mare cinste care mi s-a făcută şi mie şi, într-un fel, şi şcolii din care provin eu", au fost cuvintele viitorului preşedinte al Institutului Internaţional de Filosofie.

Alegerile pentru această funcție au avut loc în luna august, în Croaţia, iar Mircea Dumitru a fost ales din primul tur. Filosoful a fost propus pentru această funcţie chiar de către Secretarul General al Institutului. Rectorul Universităţii Bucureşti a ţinut să precizeze că în acest proces contează mai mult reputaţia şi personalitatea ştiinţifică a fiecăruia, şi mai puţin ţara din care provii.

Prezenţa rectorului Mircea Dumitru nu este una nouă în cadrul Institutului, scrie gandul.info. Acesta este membru încă de acum nouă ani, timp în care a organizat mai multe conferinţe internaţionale la Bucureşti. Dumitru a fost invitat și la Istanbul de către fostul preşedinte al Institutului, pentru a susţine o conferinţă despre drepturile omului.

Noul mandat de preşedinte, care va dura trei ani, i-a adus rectorului un sentiment de împlinire profesională. Rectorul Universităţii din Bucureşti vrea să se implice nu doar în activitatea de preşedinte al Institutului Internaţional de Filosofie, ci şi în viaţa academică din România. ,,Aş vrea să antrenez cât mai mulţi colegi de la universităţile din ţară, nu neapărat filosofi, pot fi şi istorici, şi sociologi, şi literaţi, adică oameni care sunt dispuşi să aibă o minte deschisă către acest gen de dialog public şi constructiv", a declarat Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL