Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RECORD istoric în SUA: 77.000 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Friday, 17 July 2020, 17:11 Sursă: Realitatea.net

Autoritățile din Miami sunt pe cale să ia o decizie dură. Oamenii s-ar putea să fie obligați să rămână în case dacă nu o să scadă numărul infectărilor.

"Ne confruntăm cu această măsură dură în zilele următoare dac[ lucrurile nu se vor schimba radical", a afirmat Francis Suarez, primarul orașului Miami.

Spitalele din Florida sunt aproape la capacitate maximă din cauza numărului mare de bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2.

"Ca și asistent medical la ATI, vă rog din suflet să luați în serios acest virus", este mesajul transmis de Brian Kajmirajh, asistent medical.

În Texas, din cauza numărului mare de morți, mai multe camioane-congelator au fost tranformate în morgi mobile.

"Ne descurcam fantastic la sfârșitul lunii mai, iar după Ziua Memorială (din 25 mai - n.r.) numărul infectaților și al morților a explodat", sus'ine Barbara Canale, judecător din Texas.

Armata a contruit un nou spital de campanie în Huston. Unii pacienți au văzut moartea cu ochii și povetesc experiențele prin care au trecut. Este și exemplul acestei tinere de 24 de ani. "Este un miracol că am supraviețuit. Dumnezeu a vorbit cu mine și mi-a dat o a doua șansă ca să îmi trăiesc viața", a povestit Paula Castillo, pacientă infectată cu noul coronavirus.

În tot acest timp, Donald Trump umblă în lung și în lat în Statele Unite. La sosirea în Altanta, primarul localității l-a critict dur pe liderul de la Casa Albă, pentru că încalcă toate măsurile de protecție.

"Prin nepurtarea măștii, președintele Trump a încălcat legea orașului Atlanta", a spus Keisha Lens Bottons, primarul orașului Altanta.

Numărul total de infectări în SUA ajunge la peste 3.5 milioane, iar cel al deceselor se apropie de 139 de mii. În acest număr sunt incluse cazurile din toate cele 50 de state, Washington D. C., teritoriile americane și cazurile repatriate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL