Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Record de cazuri noi de COVID-19 în Polonia! Noi măsuri restrictive în 19 regiuni administrative, din 8 august

Thursday, 06 August 2020, 15:01 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Noul record este de 726 noi cazuri de infecţii, fiind pentru prima oară când numărul zilnic al infectărilor a depăşit valoarea de 700.

Anunţul legat de creșterea spectaculoasă a cazurilor de infectare cu COVID-19 a venit în contextul restricţiilor ce vor fi reintroduse în 19 regiuni administrative puternic afectate de pandemie.

Printre aceste restricţii, ce vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 8 august, se numără purtarea obligatorie a măştilor şi folosirea doar a jumătate din locurile din mijloacele de transport în comun, a anunţat ministrul adjunct al Sănătăţii, Janusz Cieszynski, într-o conferinţă de presă.

"Vom limita şi numărul de persoane care vor putea să participe la nunţi, înmormântări şi la alte evenimente", a mai susţinut oficialul.

Cel mai mare număr al cazurilor de infectări cu virusul SARS-CoV-2 s-a înregistrat în regiunea Silezia, din sudul Poloniei, respectiv 137 de cazuri. În această regiune a fost depistat un focar în rândul minerilor, iar răspândirea rapidă a infecţiilor a dus la o reducere temporară a producţiei de cărbune în luna iunie.

În prezent nu există motive pentru a reintroduce măsura izolării în carantină pentru persoanele care sosesc în Polonia din străinătate, a declarat Piotr Mueller, un purtător de cuvânt al guvernului.

Până în prezent, Polonia a raportat în total 49.515 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 1.774 de decese, la o populaţie de aproximativ 38 de milioane de locuitori. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL