Răul abia începe! Meteorologii au emis un nou COD GALBEN de ninsoare. HARTA zonelor afectate

Monday, 19 November 2018, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, o nouă avertizare cod galben de ninsori, dar şi de polei şi ploi. 

COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 - 19 noiembrie, ora 22Fenomene vizate: ninsori în general moderate și strat de zăpadă. Zone afectate: zona Carpaților Orientali, Moldova.

      Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 10 - 19 noiembrie, ora 20.  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: județele Tulcea, Buzău, Brăila.

      În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 06 - 21 noiembrie, ora 10

Fenomene vizate: polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului. În intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni.

      Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL