Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raport oficial ÎNGRIJORĂTOR: Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare

Thursday, 30 April 2020, 16:51 Sursă: Realitatea.net

''În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane'', a spus Merler în cadrul conferinţei săptămânale de presă organizate de ISS.

În ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate în această ţară, acesta este de 203.591.

În urma analizelor datelor furnizate de acest studiu, guvernul condus de Giuseppe Conte a elaborat un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai.

Astfel, vor fi reluate activităţile industriale, fapt pentru care aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la lucru, dar vor fi menţinute restricţiile privind circulaţia persoanelor şi încă nu se deschid magazinele mari, restaurantele şi restul sectorului serviciilor.

Tot în urma evaluării din acest raport executivul de la Roma a decis ca şcolile să rămână închise până în septembrie.

Conform studiului, în cazul unei redeschideri a şcolilor, ''rata R'' (termenul epidemiologic ce arată câte persoane infectează un pacient), care în prezent este sub 1 va creşte la circa 1,3 în toate regiunile Italiei.

La rândul său, directoul ISS, Silvio Brusaferro, a atenţionat că Italia încă se află "în mijlocul epidemiei şi virusul circulă, chiar dacă a scăzut numărul cazurilor şi cel al bolnavilor la terapie intensivă''. Mai mult decât atât, oficialul a precizat că Italia este încă ''foarte departe'' de aşa-numita ''imunitate de grup'', despre care estimează că s-ar putea produce numai dacă procentul populaţiei infectate ajunge la circa 60%, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-30 21:26:56
Au murit de plictiseala ...

Sanatatea Si sistemul sanitar al romanilor este exact si caracterul alesilor care au grija de ei ... jalnica ... la acelasi numar de infectari ale tari au de 10 ori mai putibe decese ...

Alte articole din: ACTUAL