Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Turcan, mesaj înainte de alegeri: ”Pe 6 decembrie, decideți dacă dezvoltăm România cu o majoritate parlamentară responsabilă, fără PSD”

Friday, 04 December 2020, 20:52 Sursă: Realitatea.NET

”2020 - primul an de guvernare 100% liberală, a fost pentru România o cursă contra cronometru și anul în care am pus bazele unei profunde transformări.
➡️ În noiembrie 2019, PNL a scos România de sub regimul PSD: o țară cu instituții disfuncționale, cu o justiție strâmbă, distrusă economic de OUG 114, cu visteria goală, cu zero stocuri sanitare și cu un stat dator cu miliarde de lei către mediul privat.
Dar PSD nu s-a oprit. Pentru că a avut în continuare majoritatea în Parlament, a blocat toate măsurile de protecție sanitare pe care PNL a încercat să le ia pentru România. PSD a sabotat zilnic Guvernul, cu o Curte Constituțională care a funcționat ca o anexă a partidului lui Dragnea, Iordache și Grindeanu.
➡️ Și totuși, în decembrie 2020, România guvernată de PNL are cel mai mare volum de investiții publice din ultimii 10 ani și cel mai mare din Uniunea Europeană. A întărit capacitatea spitalelor și a făcut primii pași spre o digitalizare reală.
✅ PNL a reușit:
🔵 Cea mai mare creștere economică trimestrială din ultimii 20 de ani şi cea mai rapidă revenire a economiei, în trimestrul al treilea din 2020;
🔵 90 de kilometri de autostradă dați în trafic și recepționați până la final de an, marile proiecte de infrastructură rutieră deblocate și șantiere deschise în toată țara, cu lucrări aflate în avans față de calendarul stabilit;
🔵 3 spitale regionale de urgență (Iași, Cluj, Craiova) cu finanțare de la Comisia Europeană, unități sanitare care se vor realiza cu adevărat și care vor oferi servicii medicale de calitate europeană;
🔵 7% din PIB pentru pachetul de susținere a economiei, în această perioadă dificilă de criză sanitară;
🔵 Accelerarea ritmului de absorbție a fondurilor europene (de trei ori mai mult decât în 2019) și deblocarea unor proiecte esențiale pentru revigorarea economică și pentru creșterea calității vieții: apă – canal, gaz, mobilitate urbană, infrastructură sanitară, rutieră, investiții în educație, granturi pentru IMM-uri, salvarea locurilor de muncă ale oamenilor.
✅ Toate aceste rezultate au fost posibile pentru că am schimbat complet modelul de guvernare în România. Statul a redevenit acum o structură în serviciul societății, nu una în slujba infractorilor aflați în funcții politice înalte, ca pe vremea PSD.
✅ Mai mult, România are șansa istorică de a investi în dezvoltare 80 de miliarde de euro, bugetul din fonduri europene negociat de Președintele Klaus Iohannis.
❗️Sunt rezultate care arată limpede soliditatea parteneriatului pe care l-am creat între Guvern, autoritățile locale și Președintele României. Va fi un parteneriat cu atât mai puternic, iar transformarea va putea fi profundă, când vom reda României Parlamentul. Prin voința dumneavoastră.
Mai e puțin. Pe 6 decembrie, la vot, decideți dacă #DezvoltămRomânia, alături de Președintele Klaus Iohannis și cu o majoritate parlamentară responsabilă, fără PSD.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL