Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Turcan, despre noul an școlar: „E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli”

Monday, 07 September 2020, 19:47 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Raluca Turcan: "E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente şi materiale de protecţie în şcoli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranţa elevilor şi profesorilor. În acelaşi timp, este important ca elevii să meargă la şcoală, e important ca şcoala să înceapă şi în felul acesta să reclădim şi încrederea în şcoală şi sănătatea publică, dar şi dorinţa de a intra cu toată forţa în activitatea de educaţie de care mulţi copii în perioada stării de urgenţă au fost privaţi. (...) Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală."

Conform Agerpres, Raluca Turcan a mai spus că trebuie corectate greşelile făcute în timpul stării de urgenţă generată de pandemia de Covid-19.

Raluca Turcan: "Trebuie să ne uităm foarte bine, să ne uităm unde lucrurile nu au funcţionat foarte bine pe perioada stării de urgenţă şi acum, la începutul anului şcolar, să corectăm, inclusiv dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să ştie să predea, copiii să aibă de pe ce să înveţe şi sănătatea din spaţiul comunitar să fie una solidă."


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL