Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Purtatul măștii și termoscanarea, OBLIGATORII de azi. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Saturday, 23 May 2020, 08:50 Sursă: realitatea.net

Potrivit ordinului comun, sunt exceptați de la obligativitatea purtării măştii copiii care nu au împlinit 5 ani, persoanele singure în birou, cele cu probleme de respiraţie, cele care desfăşoară activităţi fizice intense sau au condiţii de muncă solicitante, prezentatorii TV şi invitaţii, cu condiția să stea la o distanț de cel puțin 3 metri. 

Același document prevede că pe durata stării de alertă se instituie ”obligativitatea instituţiior publice, operatorilor economici şi profesionilştilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor”.

Un alt punct stabilește procedurile privind una dintre cele mai contestate proceduri, triajul epidemiologic prin TERMOSCANARE.

Imagine

Potrivit documentului, aceasta se face cu un termometru noncontact, iar temperatura nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius, plus sau minus marja de eroare a dispozitivului. Dacă temperatura este mai mare, se va face o nouă măsurare după 2-5 minute. Dacă temperatura este în continuare peste 37,3 grade Celsius asociată şi cu simptome respiratorii, persoana respectivă este trimisă la medicul de familie, care decide dacă este vorna de suspiciune de COVID-19.

Vorbitul în public, noi restricții

Ordinul publicat vineri în Monitorul Oficial a adugat încă o condiție în cazul vorbitorilor în public. Astfel, acelștia pot renunța la mască dacă se află la o distanță mai mare de trei metri de auditoriu (așa cum era și în varianta inițială),  dar în public nu trebuie să fie mai mult de 18 persoane.

Elevii și studenți, obligați să poarte măști

O altă modificare față de forma inițială este eliminarea excepției privind purtatul măștii de către elevi și studenți. În varianta inițială, accesoriul nu era necesar dacă se respecta distanțarea de 3 metri. În varianta din MO, această excpeție nu mai apare. 

DOCUMENTUL INTEGRAL AICI.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL