Proiect de lege cu dedicaţie pentru Antena 3

Thursday, 18 February 2016, 23:21 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Proiect de lege cu dedicaţie pentru Antena 3! Liviu Pop, senator PSD şi fost ministru în Guvernul Ponta, a depus la Parlament un proiect ce prevede că bunurile confiscate de stat pot fi trecute în domeniul public al statului şi administrate de instituţiile de stat. De aici până la închirierea lor poate fi doar un pas.

Proiectul apare în plin scandal al notificării de evacuare a sediului Antenei 3. Premierul Dacian Cioloş, chemat ieri în Parlament pe tema situaţiei postului de televiziune, spunea că legislaţia în vigoare permite valorificarea bunurilor confiscate de stat doar prin vânzare, nu prin închiriere.

Proiectul de Lege depus de Liviu Pop este copia unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Ponta anul trecut, care a fost respinsă la CCR pe motiv că nu se justifică urgenţa.


În baza Ordonanţei care a fost ulterior invalidată de Curtea Constituţională, fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea a cerut în octombrie 2015 Ministerului de Finanțe să îi dea în administrare sediile Grivco, Intact, dar și sediile televiziunilor Antena 1 și Antena 3. Potrivit unui document obţinut de Profit.ro, Oprea a invocat lipsa de spațiu cu care se confruntă ministerul.

Surse citate de Profit.ro susţineau că șeful ANAF, Gelu Diaconu, opta însă pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ