Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procedură accelerată de aprobare a vaccinului Pfizer/BioNTech, lansată de EMA

Friday, 13 November 2020, 12:35 Sursă: Realitatea.net

Reprezentanții BioNTech sțiu că imunizarea serului durează şase luni, dar se aşteaptă ca timpul în care corpul este protejat după vaccinare să dureze până la un an. 

„Jumătatea lui decembrie nu înseamnă că situaţia se va schimba dramatic. Trebuie să ne aşteptăm la o iarnă dificilă. O să fie mai rău înainte ca situaţia să se îmbunătăţească. Din martie-aprilie o să începem să simţim relaxarea şi, la modul ideal, situaţia va fi mai bine controlată la mijlocul anului viitor”, a afirmat Ugur Şahin, șeful BioNTech.

În tot acest timp, se aşteptă şi rezultatele companiei americane Moderna, despre care medicul Anthony Fauci spune că ar putea să fie cel puţin la fel de bune precum cele ale Pfizer/BioNTech.

Veşti bune vin şi din Germania, acolo unde se lucrează intens la vaccinul CureVac.

În vreme ce vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna se anunță a fi o provocare imensă din punct de vedere logistic, și asta deoarece trebuie păstrate şi transportate la minus 75-80 de grade Celsius, cel de la CureVac poate fi păstrat până la trei luni la temperatura frigiderului şi se pare că ar rezista chir și la temperatura camerei, timp de 24 de ore, mai arată sursa citată.

 

 

 

 

  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL