Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul Firea: Eu sper să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine de această iarnă VIDEO

Monday, 27 November 2017, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

„Suntem pregătiţi să dovedim şi în acest an că putem să realizăm o deszăpezire eficientă, care să fie apreciată de către bucureşteni printr-o foarte bună organizare şi o întrebuinţare eficientă a tuturor utilajelor. Anul acesta suntem şi mai bine pregătiţi. Avem 1000 de utilaje la nivelul primăriei Capitalei şi a primăriilor de sector. 3200 de persoane, ca şi forţă umană, 14.500 de tone în stoc la material antiderapant. Ca o noutate, anul acesta veţi vedea şi 20 de maşini de topit zăpada în Capitală. Una dintre neplăceri  în fiecare iarnă era aceea că în zona centrală sau în cartiere se depuneau mormane de zăpadă, care îngreunau circulaţia. De asemenea, vor fi şi 200 de freze, utilaje de mai mici dimensiuni, care vor acţiona pe trotuare şi străduţele lăturalnice. Am luat măsuri şi luăm măsuri pentru persoanele fără adăpost, să nu rămână sub cerul liber. Cred că este important ca atât RADET şi RATB să se pregătească în mod deosebit şi pentru această iarnă. Din ce am citit până acum, va fi o iarnă dificilă, dar cred că vom face faţă şi o vom depăşi. Eu sper să ne ajute Dumnezeu și să ne ajutăm și noi să trecem cu bine această iarnă.”, a declarat Gabriela Firea.

România, sub avertizare de vreme severă! Ninsori abundente în şapte judeţe din România

Codul galben pentru ploi însemnate și intensificări ale vântului se instalează în perioada 27 noiembrie, ora 16.00 - 28 noiembrie, ora 16.00 în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei.

În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

Cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

Tot un cod galben, de data aceasta pentru ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte este valabil în perioada 27 noiembrie, ora 16 - 28 noiembrie, ora 18 în Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55...70 km/h.

Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

Codul portocaliu pentru ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului intră în vigoare în perioada 27 noiembrie, ora 20 - 28 noiembrie, ora 16 în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL