Primăria Capitalei iese la luptă cu toate resursele

Tuesday, 24 July 2018, 20:56 Sursă: REALITATEA.NET

Primăria Capitalei anunţă că va începe o nouă serie de tratamente împotriva ţânţarilor în toate cele şase sectoare, anunţă un comunicat al instituţiei conduse de Gabriela Firea.

Adaugă părerea ta

Echipele vor acţiona pe străzi, în parcuri, scuaruri, cimitire, unităţi militare, spitale şi alte zone verzi din Bucureşti.

Informarea populaţiei a fost efectuată prin afişe avertizoare ce au fost amplasate la obiectivele care se supun tratamentului.

Tratamente contra ţânţarilor se fac noaptea, între orele 22.00 – 05.00, cu excepţia parcurilor, unde tratamentele încep după ora 24:00.

La acţiune, se vor folosi 48 de utilaje, din care 28 sunt de mare capacitate în sistem ULV (ceaţă) şi 20 sunt utilaje portabile. De asemenea, vor fi prezenţi 56 de agenţi, mai precizează sursa citată.

Substanţa folosită contra ţântarilor este biodegradabilă şi nu are efecte adverse nici asupra oamenilor, nici asupra mediului. Primăria generală precizează că eficienţa tratamentului depinde de condiţiile meteo.

Acţiunea are loc după ce Gabriela Firea s-a plâns, într-o scrisoare publică, de calitatea ultimului tratament de combatere a ţânţarilor, aplicat săptămâna trecută.