Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Previziuni sumbre ale autorităților sanitare britanice: Dacă nu se inversează trendul, Regatul ar putea ajunge la 200 de morți zilnic în noiembrie

Monday, 21 September 2020, 15:37 Sursă: Realitatea.net

Cea mai îndoliată țară din Europa, cu peste 41.000 de morți, Marea Britanie se confruntă în prezent cu o situație în care numărul contaminărilor "se dublează la fiecare șapte zile", a declarat consilierul științific al guvernului Patrick Vallance, într-o alocuțiune televizată.

Dacă epidemia urmează această curbă, "vom ajunge la 50.000 de cazuri pe zi la jumătatea lui octombrie" - față de circa 6.000 în prezent, potrivit estimărilor - și s-ar putea ajunge la "200 de morți pe zi sau mai mult la jumătatea lui noiembrie", a continuat el.

Vă reamintim că, la momentul de vârf al pandemiei, Regatul Unit a înregistrat aproape o mie de morți pe zi.

"Dacă nu schimbăm cursul, virusul va decola. Acesta este calea pe care suntem", a esplicat și profesorul Chris Whitty, în cadrul acestei alocuțiuni în care cele două mari figuri ale autorităților sanitare britanice, devenite familiare marelui public, au adoptat un ton grav.

"Nu este problema altora", ci a "noastră a tuturor", a subliniat el.

În prezent, guvernul britanic multiplică restricțiile locale pentru a lupta împotriva propagării virusului și încearcă să nu recurgă decât în ultimă instanță la o carantină la nivel național, cu consecințe devastatoare pentru o economie deja sever afectată de carantina impusă în timpul primului val.

Anunțul de noi măsuri din partea premierului Boris Johnson este așteptat în această săptămână, în condițiile în care guvernul este puternic criticat deoarece cererea de teste depășește capacitățile actuale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL