Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul interimar dă asigurări că Guvernul a luat măsurile necesare pentru prevenirea coronavirusului

Sunday, 01 March 2020, 22:40 Sursă: Realitatea.NET

„Am făcut un apel la calm, nu avem de ce să ne comportăm altfel decât normal. Mereu capacitatea de producție pe tot ce înseamnă alimente, mărfuri necesare în gospodărie, trebuie să fie mai mare decât vânzările efective. E și un ritm de aprovizionare care nu a creat nicio penurie. Nu e niciun motiv să cumperi mai mult. Dacă vor cumpăra mai mult, se va strica, se va arunca mâncarea”, a declarat Orban, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că unii români s-au îmbulzit în magazine să-și facă provizii din cauza „fake news-ului promovat de unii, care vor să provoace panică”.

Premierul interimar i-a sfătuit pe români să se informeze doar din surse oficiale.

Acesta a mai afirmat că „a crescut un pic vulnerabilitatea” din cauza situației din Italia - epicentrul epidemiei de coronavirus în Europa: „există un trafic foarte mare între România și Italia. Avem în 24 de ore intrări de peste 5.000 de oameni care provind in Italia”. 

Totuși, premierul interimar dă asigurări că Guvernul a luat măsurile necesare, iar autoritățile sunt pregătite: „Când apare o persoană care e suspectă, imediat se realizează diagnosticarea, se face ancheta epidemiologică, se studiază tot traseul, trebuie să spună toate persoanele cu care s-a întâlnit pentru a fi izolate la domiciliu și pus diagnosticul. Am avut niște reacții extrem de bine puse la punct și toate procedurile le-am pregătit demult, dinainte de a apărea cazurile din Italia. Suntem pregătiți cu spații de carantină instituțională în toate județele. Mai avem probeme cu izolarea la domiciliu, dar fac apel la oameni să urmărească indicațiile”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL