Ponta cere pact politic pe Cultură

Thursday, 15 January 2015, 15:35, Sursă: Mediafax

Anul 2015 reprezintă o oportunitate pentru încheierea unor acorduri politice pentru educaţie, sănătate şi cultură, asemănător celui pentru apărare, a afirmat premierul Ponta, la Academia Română, arătând că, în istorie, nu oricând şi nu oricine poate încheia astfel de acorduri şi concepe strategii.

Adaugă părerea ta

"Dacă 2015 a debutat printr-un acord politic referitor la o componentă fundamentală, la apărarea noastră ca ţară - un acord însă mai uşor, pentru că avea o strategie foarte clară, trebuia doar să închidem acest cerc printr-o obligaţie de finanţare pe termen scurt şi mediu - vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructură, cu siguranţă de educaţie, de sănătate. Însă aş vrea să folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea că România are nevoie şi de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură", a spus Ponta în Aula Academiei Române, în discursul susţinut în cadrul sesiunii solemne dedicată Zilei Culturii Naţionale.

El a arătat că trebuie stabilit din punct de vedere politic, executiv şi legislativ cum poate fi sprijinită cultura naţională, dar mai ales cum poate fi evitată schimbarea strategiei odată cu fiecare schimbare de ministru, de premier, de Parlament sau de preşedinte.

În opinia premierului, acest an reprezintă un moment prielnic pentru elaborarea unor strategii care să fie asumate de cât mai multe părţi.