Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliția Română, avertisment urgent legat de Black Friday

Thursday, 16 November 2017, 10:29 Sursă: REALITATEA.NET

Black Friday 2017. Poliţiştii recomandă cumpărăturile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoşti sau pe care le-ai mai folosit. Trebuie, de asemenea, verificat rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerţ online.

eMAG Ghid Black Friday - Au fost anuntate ofertele - Vezi LIVE diferenta intre preturi

Black Friday 2017. "Introdu adresa site-ului pe care intenţionezi să efectuezi plata şi nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situaţii, aceste link-uri te pot direcţiona către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianţilor. Asigură-te că transferul informaţiilor se face în mod securizat. Verifică existenţa simbolului de tip lacăt în bara URL şi foloseşte un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe internet. Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacăţel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS", transmite Poliţia Română.

Black Friday 2017. Totodată, este important să deţii un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate şi astfel datele cardului bancar precum şi alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL