Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ploile au făcut prăpăd în Vestul țării. 7 drumuri naționale, blocate de ape

Wednesday, 18 July 2018, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

Circulaţia rutieră este în continuare oprită sau îngreunată pe diferite tronsoane de pe şapte drumuri naţionale din ţară, din cauza aluviunilor de pe carosabil sau a surpării terasamentului, a informat miercuri dimineaţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Conform sursei menţionate, traficul rutier este oprit pe porţiuni de pe trei drumuri naţionale: judeţul Covasna - DN11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri); judeţul Suceava - DN2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava); judeţul Vrancea - DN2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat).

Pe patru drumuri naţionale circulaţia este îngreunată: judeţul Cluj - DN1 (E81) Aiud - Turda, la km 434+600 de metri, în zona localităţii Stejeriş (tronson afectat pe o distanţă de aproximativ 200 de metri); judeţul Arad - DN7, între localităţile Conop şi Bârzava (tronson afectat pe o distanţă de 2 kilometri); judeţul Bacău - DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri); judeţul Neamţ - DN15B, în localitatea Petru Vodă (surpare terasament pe o distanţă de 30 metri).

În județul Arad, o localitate a fost acoperită aproape complet de ape, după o furtună extrem de puternică. 200 de gospodării și 20 de case au fost inundate. Localnicii au fost evacuați din calea puhoaielor.

Și în alte localități din județ a fost alertă toată noaptea. Pe Valea Mureșului, traficul a fost paralizat, după ce drumul național 7 a fost inundat. Probleme au fost și în Bihor, la Oradea.

Cele mai grave probleme au fost în localităţile arădene de pe Valea Mureşului. Satul Lalaşinţ, din comuna Bârzava, aproape că a fost înghițit de ape. Zeci de localnici au sunat la 112 și au cerut ajutor. Opt persoane au fost evacuate pe braţe de pompieri din casele inundate.

După o primă evaluare făcută de autorități, apa care în unele locuri a depășit chiar și un metru, a intrat în 20 de case și în 200 de gospodării.

O mașină a fost luată de ape de pe un drum comunal și aruncată într-un lan de porumb. Omul, care era la volan a tras o sperietură zdravănă, dar a scăpat teafăr.

Traficul pe drumul național 7 a fost oprit temporar. Puhoaiele au adus inclusiv copaci pe carosabil.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL