Peste 160 de elemente de muniție, distruse controlat de pirotehniștii bistrițeni

Tuesday, 12 November 2019, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

167 de proiectile, grenade, mine antipersonal, bombe de aruncător și muniție de infanterie și artilerie antiaeriană au fost distruse controlat de specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Adaugă părerea ta

Misiunea de distrugere a elementelor de muniție s-a desfășurat în Poligonul Dorolea din județul Bistrița-Năsăud, aceasta fiind coordonată și gestionată de pirotehnistii bistriteni, care au beneficiat de sprijinul echipajelor de Poliție și Jandarmerie.

”Ați rămâne surprinși de locurile din județul Bistrița – Năsăud unde au fost găsite elemente de muniție din perioada celui de-al doilea război mondial. De-a lungul timpului, au fost identificate și ridicate în condiții de siguranță elemente de muniție din scorburile copacilor bătrâni, gospodăriile cetățenilor, terenuri agrigole, în zona construcțiilor civile (poduri feroviare vechi), păduri, pășuni și multe alte zone des frecventate, mai ales de către copii. Suntem împliniți că mesajele noastre preventive și acțiunile de informare preventivă au ajuns la publicul țintă, iar copiii și adulții deopotrivă au înteles riscurile la care se expun dacă manevrează astfel de elemente de muniție”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Vezi VIDEO pe realitateadebistrita.net!