Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pesta porcină // Situație dramatică în Constanța

Friday, 05 October 2018, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

Au fost sacrificați peste 6.000 de porci, valoarea despăgubirilor acordate până în prezent fiind de puțin peste 3.000 de lei.

Potrivit DSVSA Constanța, până la data de 4 octombrie, pesta porcină africană a fost confirmată în gospodării aflate în 39 de localități – Istria, Vadu, Dulcești, Cheia, Vadu Oii, Ciobanu, Gârliciu, Hârșova, Seimenii Mici, Seimeni, Tichilești, Băltăgești, Lazu, Tuzla, Topalu, Traian, Sat Mircea Vodă, Ion Corvin, Viile, Sinoe, Zorile, Piatra, Palazu Mic, Agigea, Peștera, Capidava, Tudor Vladimirescu, Cernavodă, Oltina, Saraiu, Siliștea, Rasova, Miorița, Ostrov, Cochirleni, Vlahi, Horia, Faclia, Vulturu, fiind declarate 79 de focare.

„Conform procedurilor, în fiecare caz s-a dispus punerea sub supraveghere sanitară veterinară oficială a exploatației, au fost impuse restricții de mișcare, s-a efectuat dezinfecția exploatației afectate, a spațiilor de cazare ale porcilor, a perimetrelor, a ustensilelor și a obiectelor potențial contaminate”, au precizat reprezentanții DSVSA.

Au mai fost dispuse, de asemenea, aplicarea măsurilor de ucidere preventivă a tuturor efectivelor de porcine din gospodăriile individuale din localitățile afectate, conform realitateadeconstanta.net.

"Până la data prezentei au fost sacrificați 6054 de porci. În urma uciderii preventive a porcinelor au fost întocmite 849 de dosare, din care sunt finalizate 799 de dosare de evaluare aferente despăgubirilor proprietarilor de porci afectați de PPA”, au mai spus sursele citate. Până în prezent, au fost plătite 747 de dosare cu o valoare de 3099,09 mii de lei. Această plată a fost efectuată de către DSVSA Constanța prin virament bancar în contul fiecărui proprietar, restul dosarelor urmând a fi plătite începând cu săptămâna viitoare a anului curent.

DSVSA Constanța a solicitat în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL