În judeţul Olt a venit Crăciunul mai devreme: În fiecare curte se taie un porc!

Monday, 22 October 2018, 20:03 Sursă: REALITATEA.NET

Tot mai mulţi olteni aleg să-şi sacrifice porcii, cu două luni înainte de Crăciun, de teama izbucnirii unor focare de pestă porcină africană în judeţ Olt, scrie realitateadeolt.net.

Adaugă părerea ta

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Veronel Bolborea, a ţinut să asigure că nu există o stare de panică în judeţ.

„Medicii mi-au spus că unii oameni au început să taie şi porcii pentru că sunt favorizaţi şi de vremea care a început să fie din ce în ce mai răcoroasă şi se apropie şi perioada sărbătorilor de Crăciun. Din câte ştiu, încă nu este o stare de panică şi nu avem de ce să fim într-o astfel de stare, în judeţul nostru. Deocamdată, situaţia este sub control şi nu avem motive”, a declarat Bolborea.

El a admis însă că numărul porcilor sacrificaţi este mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Nu am primit informaţii că ar fi un număr mai mare de porci sacrificaţi, în zonele de supraveghere decât în celelalte zone. E un număr mai mare decât anul trecut, în acestă perioadă, remarc. Dar nu este un număr extraordinar care să depăşească o situaţie limită normală care să implice o stare de panică ca urmare a acestei boli”, a mai spus Veronel Bolborea.

Existenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată, săptămâna trecută, în localitatea Slobozia Mândra, din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Ulterior, un alt focar a fost confirmat în judeţul vecin, în localitatea Scrioştea, iar luni un al treilea focar, în apropiere de reşedinţa judeţului, Alexandria.