PC şi-ar putea schimba strategia politică

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: NewsIn

Secretarul general adjunct al Partidului Conservator, Codrin Ştefănescu, a transmis că partidul său va analiza în curând posibilitatea schimbării strategiei politice, inclusiv pe cea privind susţinerea Cabinetului Tăriceanu, în plus avansând o serie de scenarii legate de înlocuirea premierului.

"Strategia noastră va fi schimbată în perioada următoare. Noi am devenit partid de opoziţie şi am devenit liberi să tratăm cu oricine, unde avem interesul. (...) Aşa cum am spus până în decembrie că susţinem guvernul minoritar Tăriceanu, s-ar putea să ne schimbăm strategia în perioada următoare. Nu ştim încă cum", a declarat duminică Codrin Ştefănescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, a precizat că PC va susţine orice proiect "bun pentru români, indiferent cine îl iniţiază".

Secretarul general adjunct crede că "undeva, pe tuşă, îşi face încălzirea" Radu Berceanu pentru postul de prim-ministru, funcţie pe care însă o va ocupa provizoriu până la organizarea alegerilor anticipate. Următorul pas este, în viziunea liderului conservator, desemnarea lui Theodor Stolojan în funcţia de premier.

Totodată, Codrin Ştefănescu a declarat că "scăparea" lui Adrian Videanu privind o formulă guvernamentală care să includă şi un ministru desemnat de PLD este un semnal pentru cei nehotărâţi de a adera la formaţiunea politică pe cale de a se înfiinţa, dar şi o modalitate de "a-l enerva" pe Călin Popescu Tăriceanu.

Codrin Ştefănescu a precizat că propriii parlamentari au fost ţinta unor racolări, ceea ce a produs o "iritare" extremă în partid.

Codrin Ştefănescu a apreciat că PLD se va îmbogăţi şi cu o parte a parlamentarilor din "gruparea Mitrea", dar şi cu alţi senatori şi deputaţi nemulţumiţi.

Oficialul conservator a explicat că îşi bazează toate aceste scenarii pe o serie de informaţii primite de la parlamentarii PC, în timp ce forurile de conducere ale partidului vor discuta peste aproximativ două săptămâni viitoarea strategie politică a formaţiunii.

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ