Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Părinţii vor putea vedea notele şi absenţele copiilor în timp real

Tuesday, 01 August 2017, 14:44 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit lui Liviu Pop până la finalul perioadei menționate va exista internet în toate unitățile școlare în care sunt activități de predare și, de asemenea, toate lecțiile demonstrative și tot ce înseamnă programe școlare vor fi pe Biblioteca Școlară Virtuală, scrie Agerpres.

Ministrul s-a arătat 'foarte optimist" că, prin proiectul Wireless campus, fiecare sală în care se face act de predare va beneficia de internet, în prezent doar 66% dintre acestea având acces la acesta.

"Toate cele trei proiecte sunt integrate. Chiar săptămâna trecută am avut o discuție interministerială cu ministerul comunicațiilor, pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanțare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro. Sunt proiectele Ministerului Educației Naționale, alături de Ministerul Comunicațiilor", a spus Liviu Marian Pop.

Ministrul a mai spus că Biblioteca Școlară Virtuală se apropie de finalizare ca proiect și urmează să fie lansată.

"Toate lecțiile demonstrative și tot ce înseamnă programe școlare vor fi pe Biblioteca Virtuală, pe care o vor accesa toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar, și nu numai. Prin programul de guvernare, avem și acel Catalog electronic. În maximum doi ani de zile, toate absențele și toate notele le vor primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platformă. (...). Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creșterea calității actului de educație", a conchis ministrul Educației.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL