Părinţii vor plăti AMENZI pentru elevii cu multe ABSENŢE

Saturday, 06 September 2014, 14:32, Sursă: REALITATEA.NET

în cazul în care elevii au multe absenţe, părinţii pot primi amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei sau vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

Adaugă părerea ta

Prevederea este inclusă în proiectul privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pus în dezbatere publică, vineri, de Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Proiectul de act normativ supus dezbaterii publice prevede introducerea contractului educaţional între unităţile de învăţământ preuniversitar şi părinţi.

În regulament se subliniază şi că, potrivit prevederilor legale, părintele/tutorele legal instituit are obligaţia de a asigura frecvenţa şcolară a elevului în învăţământul obligatoriu şi de a lua măsuri pentru şcolarizarea acestuia, până la finalizarea studiilor.
 
În caz contrar, aceştia pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 de lei şi 1.000 de lei sau pot fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.
 
Totodată, părintele are obligaţia ca, cel puţin o dată pe lună, să ia legătura cu profesorul pentru învăţământul preşcolar/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte pentru a cunoaşte evoluţia copilului/elevului, iar prezenţa lui va fi consemnată în caietul profesorului cu nume, dată şi semnătură.
 
De asemenea, părintele/tutorele elevului răspunde material pentru distrugerile bunurilor din patrimoniul şcolii, cauzate de elev şi îi este interzis să agreseze fizic, psihic ori verbal elevii şi personalul unităţii de învăţământ preuniversitar.