Parchetul General: Decizia CCR privind protocoalele, valabilă pe viitor

Wednesday, 16 January 2019, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Parchetul General a anunţat, miercuri, că decizia prin care Curtea Constituţională a stabilit că protocoalele SRI-Parchet nu sunt constituționale îşi poate face efecte doar pe viitor.

Comunicatul integral al Parchetului General 

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a luat cunoștință despre Decizia Curții Constituționale referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, generat de încheierea între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații a protocoalelor din 4 februarie 2009 și 8 decembrie 2016.

Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constituția României, de la data publicării în Monitorul Oficial deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

După motivarea deciziei, urmează a fi identificate și analizate soluțiile optime în vederea dispunerii măsurilor legale corespunzătoare.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri