Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Păpădia ne scapă de toxine

Friday, 02 May 2014, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Noi o cunoaştem sub numele de lăptucă, păpălungă, guşa-găinii sau floarea-turcului. Francezii i-au zis „dent-de-lion“, care înseamnă dinte de leu, după frunzele zimţate ale plantei. În unele locuri denumirea populară a păpădiei trimite la proprietăţile diuretice pe care le are planta: „pissenlit“, care înseamnă „pipi în pat“, dacă ar fi să traducem cuvânt cu cuvânt.

Diuretic natural

Remediile din păpădie – infuzia, capsulele şi tinctura - sunt indicate în bolile de ficat, când este nevoie de o tonifiere a întregului organism. Păpădia este un bun diuretic, elimină toxinele şi apa în exces din ţesuturi.

Mai mult, preparatele din păpădie pot dizolva pietrele la rinichi şi îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ai probleme cu acneea? Curele cu păpădie curăţă corpul de reziduuri şi reduc erupţiile cutanate.

Scade colesterolul

Ceaiul din păpădie poate ţine sub control hipertensiunea, previne anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ultimele studii arată efecte pozitive şi în prevenirea diabetului şi a unor forme de cancer. Ca să beneficiezi de proprietăţile benefice ale păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Acesta se obţine din 1 sau 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.


Afla mai multe sfaturi pe clicksanatate.ro.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL