Ordonanţa "lăcomiei" revine în Parlament, PSD mimează dialogul

Monday, 25 February 2019, 23:27 Sursă: REALITATEA TV

Controversata ordonanţă de urgenţă 114 revine în Parlament, pentru eleventuale modificări. Senatorii din Comisia de buget se reunesc pentru a relua dezbaterile care au fost amânate în urmă cu o săptămână, de la stadiul în care PNL şi USR cer abrogarea, UDMR doreşte amânarea cu un an, iar ALDE are o poziţionare critică pe aspecte punctuale. 

Adaugă părerea ta

Marţi de la ora 10:00, senatorii din Comisia de buget se reunesc pentru relua dezbaterea pe tema OUG 114, după ce săptămâna trecută dezbaterea a fost amânată. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a sugerat totuşi că modificările nu vor fi definitivate la Senat, pentru că ar fi prea multe amendamente. 

PNL şi USR au cerut abrogarea OUG 114. Liberalii au cerut Ministerului Finanţelor Publice să facă public studiul de impact realizat de Banca Naţională cu privire la actele controversatei OUG.

Şi UDMR a invocat schimbarea substanţială şi fără studiu de impact a legilor care reglementează sectorul economic şi fiscal şi a sugerat ca OUG să fie aplicată din 2020. 

PSD nu bucură nici măcar de susţinerea partenerilor de coaliţie. ALDE a declarat că sunt necesare corecţii în domeniul Energiei şi că taxa pe activele bancare trebuie să fie desprinsă de evoluţia ROBOR.

În ciuda tuturor acestor critici, venite din partea tuturor partidelor parlamentare, mai puţin PSD, Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că actul normativ este cel mai curajos adoptat din 1990 pana în prezent şi că va accepta modificări doar dacă sunt echitabile.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va avea o întâlnire cu miniştrii de resort pentru a discuta efectele Ordonanţei, iar potrivit unor surse, executivul ia în calcul modificarea printr-o altă OUG, potrivit Realitatea TV.