Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, planul de reclădire ECONOMICĂ: ”Este vital ca sistemul financiar-bancar să sprijine economia”

Friday, 22 May 2020, 21:24 Sursă: Realitatea.NET

“Reuşita planului de reclădire economică stă în parteneriatul cu dumneavoastră, sistemul financiar-bancar, pentru că este clar că repornirea economică, procesul de dezvoltare economică, stimularea procesului de investiţii, stimularea puterii de cumpărare a românilor pentru menţinerea sau asigurarea unei cereri care să ajute companiile să-şi crească producţia să revină la un nivel de activitate depinde foarte mult de susţinerea şi de colaborarea dintre Guvern, mediul de afaceri, sistemul financiar-bancar şi toate celelalte instituţii implicate”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor despre modul de implementare a programului IMM Invest. De asemenea, aş vrea un pic să discutăm despre creditul ipotecar, despre programul Prima Casă, care a suferit anumite modificări.

”Companiile din România au nevoie de finanţare. Noi nu avem o bursă foarte dezvoltată, care să permită finanţarea companiilor, de asemenea gradul de intermediere financiară din România de 27% cred că e cel mai mic din Europa şi, ca atare, e nevoie de astfel de instrumente de stimulare a creditării pentru companii. Nu mai zic că sunt şi condiţiile de creditare comparativ cu alte ţări nu foarte competitive, ca atare pentru noi este vital ca sistemul financiar-bancar să sprijine economia, să sprijine investiţiile, să sprijine companiile cu capitalul de lucru pentru a ne permite o recuperare cât mai rapidă și, de ce nu, o dezvoltare în acele domenii în care va exista oportunitate de dezvoltare”, a spus premierul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL