Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oraşul din România care se pregăteşte de... Crăciun. Explicaţia autorităţilor

Thursday, 11 October 2018, 13:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autorităţile locale din Craiova au început deja montarea ornamentelor de Crăciun, un proces care va dura aproximativ o lună.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Maria Andronache, a declarat că nu se poate pune problema în termenii unei acţiuni premature, în contextul în care an de an autorităţile amplasează ornamentele aproximativ în aceeaşi perioadă, indiferent de temperatură.

"Se face din timp, ca să se facă în linişte, să nu interfereze cu traficul, atunci când e aglomeraţia mare, înainte de sărbători şi să poată pune peste tot până pe 23 noiembrie, când are loc deschiderea oficială a luminiţelor. Le montează aceeaşi firmă de anul trecut, e un contract pe 10 ani şi ei probabil că şi-au făcut programul în aşa fel încât să nu-şi complice programul normal de lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

La Craiova se vor monta, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, peste 1 milion de beculeţe. Montarea şi amplasarea lor a început din această săptămână. Totul se desfăşoară în baza unui contract cu o firmă de iluminat public, care are obligaţia să pregătească oraşul pentru Târgul de Crăciun. Costurile sunt votate la începutul anului, când se hotărâşte modul de cheltuire a bugetului public, iar valoarea facturii se va cunoaşte abia după finalizarea întregului proces de montare a luminiţelor.

Sursa

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL