Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orașul Bistrița iese din carantină joi dimineață la ora 5.00. Rămân, totuși, în vigoare câteva restricții

Wednesday, 02 December 2020, 18:08 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Măsura carantinării zonale a fost impusă începând cu data de 19 noiembrie.

„Începând cu data de 3 decembrie, ora 5,00, restricţiile prevăzute de măsura carantinării municipiului Bistriţa se ridică, fapt datorat scăderii constante a numărului de cazuri de coronavirus în acest spaţiu. Dacă la momentul formulării analizei de risc de către Direcţia de Sănătate Publică, în vederea obţinerii avizului INSP pentru carantinarea municipiului (16.11) incidenţa de cazuri era de 9,01/1000 locuitori fără focare, astăzi incidenţa e de 4,98/1000 locuitori (fără focare). DSP a formulat încă de ieri, 1.12, o nouă analiză de risc pentru a prezenta situaţia epidemiologică din ultimele 14 zile, aprobată de INSP în vederea ridicării restricţiilor de carantină”, a transmis Prefectura.

Autorităţile le-au mulţumit bistriţenilor care au respectat măsurile impuse pe perioada carantinei, prin al căror comportament s-a reuşit scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19.

Având în vedere că incidenţa rămâne peste pragul de 3 la mia de locuitori, la nivelul municipiului Bistriţa vor rămâne în continuare restricţiile privind activitatea restaurantelor, a cafenelelor, a barurilor şi a sălilor de jocuri de noroc.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL