Orașul Buftea ar putea deveni reședința județului Ilfov

Wednesday, 23 October 2019, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, pe 22 octombrie, proiectul lege care prevede stabilirea reşedinţei judeţului Ilfov în oraşul Buftea, inițiat de deputații PSD Marcel Ciolacu și Florin Iordache. Proiectul trebuia dezbătut și votat până pe 16 octombrie.

Proiectul modifică anexa Articolului 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, mai exact denumirea și reședința unității administrativ teritoriale "Județul Ilfov”. Potrivit noului cuprins al Anexei, la denumire apare "Județul Ilfov cu reședința în orașul Buftea".

„Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional “Henry Coandă” Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon. Din punct de vedere al transportului rutier, Buftea este traversată de două drumuri naţionale, DN7 şi DN1A, precum şi de două drumuri judeţene, (…) iar a doua linie de centură a capitalei Bucureşti este planificată să traverseze oraşul Buftea”, susțin deputații  în expunerea de motive.

Proiectul este iniţiat de deputaţii PSD Florin Iordache şi Marcel Ciolacu şi urmează să fie dezbătut şi votat şi în Senat, care este Cameră decizională.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL