Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS, semnal de ALARMĂ: Pandemia de coronavirus rămâne URGENȚĂ publică globală

Friday, 01 May 2020, 23:15 Sursă: realitatea.net

 

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat vineri că epidemia de COVID-19 este încă urgență publică globală și că nivelul de alarmă privind sănătatea publică este la cel mai înalt nivel.

„Pandemia de coronavirus nu s-a sfârșit”, a spus directorul OMS.

Profesorul francez Didier Houssin, președintele Comitetului de Urgență al OMS, a intervenit în conferința de presă de vineri și a avertizat și el în legătură cu menținerea urgenței publice globale, pentru că pandemia nu este încheiată. 

„Chiar dacă sunt diferente de evoluție a virusului intre regiuni, in unele impactul e sever, in altele este mult mai putin sever, după trei luni rămâne în continuare urgență globală. Epidemia nu s-a încheiat. 

Mai este incă mult de aflat și învatat despre modul în care se transmite noul coronavirus. În prezent știm prea puține despre COVID-19. Nu există încă un vaccin sau terapii aprobate pentru tratamentul infectiei cu COVID-19”, a explicat profesorul Houssin.

Pandemia de coronavirus a trecut de pragul de 3 milioane de infectări pe tot globul.

Până vineri, 1 mai, erau confirmate 3.383.932 de infectări cu COVID-19. Bilanțul celor care și-au pierdut viața a urcat deja la 238.609. Cele mai afectate rămân Statele Unite, cu peste 1,1 milioane de cazuri de infecție și peste 65.000 de morți, dar și Europa, cu peste 1,3 milioane de cazuri de infectare și peste 137.000 de morți. Pe de altă parte, peste un milion de oamen is-au vindecat după infecția cu COVID-19. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL