Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS, avertisment cumplit: Al doilea an al pandemiei Covid-19 ar putea fi mai DIFICIL decât primul

Thursday, 14 January 2021, 08:16 Sursă: realitatea.net

"Intram in al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil avand in vedere dinamica transmiterii si unele probleme pe care le vedem", a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgente al OMS, in timpul unui eveniment care a avut loc online.

Bilantul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la inceputul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane.

"Cu certitudine, in emisfera nordica, mai ales in Europa si America de Nord, am vazut o furtuna perfecta a sezonului - frig, oameni care stau in interior, un amestec social mai mare si o combinatie de factori care au dus la o transmitere mai mare in multe, multe tari", a spus Ryan, citat de ziare.com.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: "Dupa sarbatori, in unele tari situatia se va agrava inainte de a se imbunatati".

Pe fondul temerilor de noua varianta, mai contagioasa, a coronavirusului, depistata prima oara in Marea Britanie, dar care intre timp s-a extins in lume, guverne din Europa au anuntat, miercuri, masuri mai stricte de combatere a imbolnavirilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL