Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O boală mai gravă decât COVID-19 pune OMS în alertă

Tuesday, 01 December 2020, 12:24 Sursă: realitatea.net

Peste 400.000 de oameni la nivel global – majoritatea bebeluși din zonele cele mai sărace ale Africii – au fost uciși de malarie anul trecut. Aceste date au fost transmise de către OMS în cel mai recent raport mondial. Totodată, impactul COVID-19 va duce în 2020 la creșterea acestui număr, din cauza accesului întrerupt la unele servicii medicale, potrivit Reuters.

Accesul întrerupt în timpul pandemiei de coronavirus la serviciile destinate să combată boala transmisă de țanțari va duce la un număr cu mult mai mare de persoane ucise de malarie decât de COVID-19 în Africa subsahariană, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

Estimările noastre sunt că, în funcţie de nivelul de întrerupere a serviciului cauzat de pandemia COVID-19, ar putea exista un număr crescut de decese provocat de malarie undeva între 20.000 şi 100.000 în Africa subsahariană, majoritatea în rândul copiilor mici. Este foarte probabil ca valul de mortalitate prin malarie să fie mai mare decât mortalitatea directă prin COVID-19″, a declarat directorul programului OMS pentru malarie, Pedro Alsonso.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL