Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nouă județe, sub avertizare meteo COD PORTOCALIU de de instabilitate atmosferică accentuată

Sunday, 12 July 2020, 12:52 Sursă: Realitatea.net

 

Potrivit ANMm în județele Covasna, Harghita, Brașov, precum și în zona de munte a județelor Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40-50 l/mp.

În județele Mehedinți, Dolj și Olt, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h.

În regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Imagine

De parcă asta nu ar fi tot, un alt Cod portocaliu de furtuni va intra în vigoare în această seara, de la ora 18:00, şi va viza judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi zona de munte a judeţelor Argeş şi Braşov până luni la ora 2:00.

În aceste zone, vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

Imagine

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL