Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou scandal sexual în Biserica Ortodoxă Română. Stareţul mânăstirii Prislop, ELIBERAT din funcţie

Wednesday, 19 July 2017, 13:38 Sursă: REALITATEA.NET

După discuţia fără perdea cu stareţul, fostul călugăr l-a reclamat la Episcopie, însă pentru că nu s-au luat măsuri, el a decis să facă totul public. Astfel, discuţia dintre cei doi a apărut şi în spaţiul public.

Reprezentanţii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului arată că părintele Celestin, stareţul Mănăstirii Prislop a fost eliberat din funcţie, însă nu exclud posibilitatea unui curent tendenţios împotriva Bisericii. “Ancheta e finalizată, stareţul a fost eliberat din funcţie şi pus la ascultare (la canon). El a fost deocamdată eliberat din funcţie, dar spunea că îl va da în judecată pe cel care l-a reclamat. Vom aştepta să vedem care va fi rezultatul”, a spus pr. Ştefan Cristian, purtătorul de cuvânt al Episcopiei, conform Adevărul.ro. 

“Trebuie să recunoaştem că nu există pădure fără uscături şi, din păcate, sunt astfel de cazuri şi în Biserică. Ele, punctual, se rezolvă, dar Biserica nu este nici serviciu secret, nu are nici detectivi particulari, iar până nu ne sunt semnalate situaţii clare, noi nu avem cum să luăm măsuri”, a mai spus el. Pe de altă parte, reprezentantul Bisericii spune că nu este exlusă o acţiune tendenţioasă la adresa Bisericii. „Sunt cazuri vechi, de 5-10 ani, de care se ştie, dar până acum nu au fost semnalate. Ne punem întebarea de ce. Poate dacă erau scoase la iveală atunci puteau fi rezolvate punctualm dar sunt semnalate toate sunt dodată, deci e clar că se doreşte să se lovească şi în insitituţie”, a spus pr. Ştefan Cristian. Este cel de-al treilea scandal sexual în care este implicată Biserica Ordodoxă, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu episcopul de Huşi în timp ce înteţinea relaţii sexuale cu un tânăr, iar preotul cântăreţ Cristian Pomohaci a fost acuzat că are înclinaţii homosexuale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL