Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou focar COVID-19 la un teatru din Tokyo. 800 de persoane, expuse!

Tuesday, 14 July 2020, 12:05 Sursă: Realitatea.net

Acestea au cerut unui număr de peste 800 de persoane care au făcut parte din publicul unei spectacol de teatru să se testeze pentru noul coronavirus, după ce s-a constatat că piesa, având în distribuţie componenţi ai unei trupe nipone, a reprezentat sursa a cel puţin 20 de cazuri de îmbolnăviri.

Acesta nu ar fi însă primul focar de infecție din cartierul de divertisment Shinjuku. Din contră, aici au mai fost localizate infecţii în cluburile de cabaret. De altfel, infecţiile persistă în continuare în principalele oraşe ale țării, în zonele rurale şi la bazele militare ale Statelor Unite ale Americii. 

În ciuda acestui fapt, Japonia continuă planul de relaxare a restricţiilor în anumite regiuni ale ţari, intenţionând să redeschidă o pistă de aterizare în cadrul unuia dintre cele mai mari mari aeroporturi.

Cel mai recent focar a fost depistat la Theatre Moliere, în apropierea Cartierului Roşu din Tokyo, care, la începutul acestei luni, a oferit timp de şase zile reprezentaţii ale unei piese în care au jucat în principal tineri componenţi ai unei trupe de băieţi.

Autorităţile de la Tokyo au precizat că au aflat despre primul caz de infectare la unul dintre actori din distribuţia piesei pe 6 iulie, după care, până luni seară, testele au relevat alte 20 de cazuri asociate. Toate persoanele aflate în public au fost chemate pentru a fi testate.

Luni, 13 iulie, producătorii piesei „Werewolf” au dat publicităţii un comunicat în care fac la rândul lor apel ca persoanele din public să ceară sfaturile specialiştilor medicali.

„Ca urmare a numărului mare de infectări în rândul publicului nostru, am fost informaţi că toţi cei 800 de spectatori care au venit să urmărească spectacolul au fost identificaţi drept persone de contact cu risc ridicat”, a precizat Rise Communications pe pagina sa de internet.

Tokyo a înregistrat, potrivit raportării din 13 iulie, 119 cazuri de infectare cu noul coronavirus, după patru zile în care bilanţul zilnic a depăşit 200.

În total, Japonia a raportat circa 23.000 de infectări şi aproape 1.000 de decese asociate noului coronavirus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL