Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, semnal de ALARMĂ extrem: ”În acest moment, autoritățile nu mai au pârghii să controleze epidemia”

Tuesday, 07 July 2020, 09:55 Sursă: Realitatea.NET

”Încă nu am ieșit din momentul medical, l-am agravat în această perioadă. Încă nu am terminat cu primul val și vedem că acesta se accentuează. Gândiți-vă că poate urma un val doi, iar noi trebuie să controlăm această a doua cocoașă a primului val fără pârghii politice”, a spus Nelu Tătaru, la un post TV.

Ministrul Sănătății a specificat că, în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară.

„Vă pot spune că în ultimele 24 de ore s-au externat 550 de persoane. Cine a cerut, a fost externat. Fiecărui pacient care își face externarea trebuie să i se explice tratamentul, recomandările. Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că sunt și persoane conștente, care au solicitat ca izolarea să fie instituționalizată, pentru a-și proteja familiile.

„Pacienți pozitivi, simtomatici sau nu, sunt externați. Sperăm ca acest proiect legislativ să treacă repede de Parlament, ca să avem instrumente cu care să luptăm cu pandemia”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta speră ca în aproximativ o săptămână să existe procedură legală pentru ca izolare și carantină, ținând cont de reglementările Curții Constituționale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL