Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, la Realitatea: Anunț despre starea de sănătate a celor mai recenți pacienți diagnosticați cu coronavirus

Monday, 16 March 2020, 11:35 Sursă: Realitatea.NET

Bilanțul celor depistați cu COVID-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, în România.

Informații despre starea de sănătate a pacienților a oferit, la Realitatea PLUS, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”S-au pozitivat 19 teste în ultimele 24 de ore. Aceste persoane au fost carantinate. O parte dintre pacienți sunt veniți din zone de risc. Starea lor de sănătate e bună, mulți sunt asimptomatici”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat ce presupune starea de urgență pentru sistemul sanitar, secterarul de stat a precizat că este o stare care se coroborează cu scenariul 3 al situației generate de coronavirus, pe care îl traversează tara noastră în prezent. ”Cazurile grave și critice vor rămâne în spitalele de boli infecțioase, cele mai ușoare vor fi transferate către spitalele județene. Ne dă libertatea de a restricționa accesul în unitățile spitalicești.

Suntem pe stocuri la o limită la toate categoriile de materiale, primim înca 30.000 de măști în următoarea perioadă, vom primi tot ce este nevoie.

Fiecare cadru medical, prin pregătirea lui, știe ce presupune această situație. În spitalele din România se fac echipe și se rulează tocmai pentru a păstra un contact mai scurt cu pacienții.

Dacă se pune problema unui sistem aglomerat, acesta a spus că organizarea care se face nu va pune problema unui sistem suntem aglomerat. ”Cum v-am spus, suntem la un stadiu în care alimentăm tot ce înseamnă clinici mari de boli infecțioase și vom face triajul în funcție de gravitatea cazurilor. Triajul se face cu un personal suplimentar”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea PLUS.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-16 15:18:56
Marius

Rahat cu apă, ai citit un sfert de ora, ca sa ne spui.... NIMiC!

Alte articole din: ACTUAL