Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru: ”Braşovul va avea de gestionat un număr crescând de cazuri de COVID-19 în următoarele două săptămâni”

Thursday, 16 July 2020, 16:26 Sursă: Realitatea.NET

"Pe viitor, pot vorbi de un Braşov care gestionează - ca şi prognoză să spunem pe următoarele două săptămâni - un număr crescând de cazuri, dar numai în măsura în care va exista şi o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici", a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că Braşovul "a fost şi rămâne un centru medical de elită", iar numărul mare de cazuri de COVID-19 "este bine gestionat".

De asemenea, Nelu Tătaru a făcut apel la agenţii economici să respecte normele de protecţie şi i-a felicitat pe cei care au iniţiat testări COVID-19 ale angajaţilor.

"Doar adaptabilitatea şi efortul unui corp medical, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi de decizie, a putut face ca gestionarea acestui moment să se situeze în limite normale şi speranţa că, în perioada următoare, cu suport legislativ, vom avea succes şi perioada critică de acum o să o redresăm în următoarea perioadă. Tot ce a însemnat pandemie, la unităţile medicale din judeţul Braşov, a însemnat o gestionare atentă. Chiar dacă unii vor pune numărul mare de cazuri confirmate pe seama unui deficit de depistare, internare, ţin să menţionez că un număr mare de cazuri înseamnă şi un număr foarte de mare de testări şi ţin să felicit agenţii economici care au iniţiat această testare la nivelul angajaţilor", a spus ministrul Sănătăţii, la Brașov, în cadrul unei conferințe de presă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL