Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO: Patru militari din Afganistan au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus

Tuesday, 24 March 2020, 19:18 Sursă: Realitatea.net

Cetăţenia celor patru militari rămâne confidenţială, se menţionează în comunicat. Sunt militari nou veniţi în Afganistan. Au început să prezinte simptome în timp ce se aflau într-o facilitate de control preventiv, iar ulterior au fost transferaţi în izolare şi testaţi. Circa 1500 de militari din NATO, în majoritate sosiţi recent în Afganistan, se află în astfel de centre de triaj, ca măsură de precauţie, se adaugă în comunicat.

Până în prezent, în Afganistan au fost înregistrate 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, majoritatea în provincia vestică Herat, şi un deces, a comunicat marţi Ministerul sănătăţii publice de la Kabul citat de Xinhua. Săptămâna trecută, Afganistanul a dispus închiderea restaurantelor, piscinelor, băilor publice şi complexelor sportive ca măsură de precauţie în faţa pandemiei. Toate adunările publice au fost interzise pe o perioadă nedeterminată, iar credincioşii îndemnaţi să se roage acasă şi să evite organizarea de ceremonii funerare la moschei. Anterior, guvernul a amânat lansarea noului an şcolar cu o lună.

Locuitorilor li se solicită să raporteze încălcările acestor măsuri la poliţie prin intermediul unei linii de asistenţă telefonică.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL