Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NARCISA IORGA, URMĂRITĂ PENAL în dosarul lui HREBENCIUC

Thursday, 04 September 2014, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a venit, joi, la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi învinuirile în dosarul privind intervenţiile pentru obţinerea licenţei de către postul Giga TV, potrivit MEDIAFAX.

Conform surselor citate, procurorii anticorupţie o suspectează pe Iorga de faptul că i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

În acelaşi dosar, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

HREBENCIUC, URMĂRIT PENAL de DNA pentru trafic de influenţă la CNA: "Sunt o victimă colaterală!"


Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă.

Potrivit Realitatea TV, Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheoghe Ştefan, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.

Ancheta a fost deschisă în urma unei sesizări depuse de deputatul PP-DD Liliana Mincă.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de IORGA NARCISA - CLEMENTINA, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", a precizat un comunicat al DNA.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL